Cursuri Online

 

Cum să creezi și structurezi un Curs Online

  

În cazul celor care vând cursuri online ar trebui să știți că printre cele mai eficiente metode de reținere a informației sunt:

 • învățarea reciprocă – le poți cere să te învețe ce știu aceștia în domeniul lor de expertiză. Le poți include feedback-ul în curs
 • învațarea bazată pe rezolvarea de exerciții – nu oferii totul în mod simplu, oferă exerciții în a căror rezolvare se află ceea ce au nevoie să învețe. Oferiți-le ocazia să descopere unele informații din exerciții, prin practică, prin implicare și investigarea informațiilor.
 • crează schițe și grafice conceptuale, cât mai detaliate
 • comprehesiunea informațiilor – detaliază cât mai des, prin exemple practice, prin metafore, indicii, întrebări retorice, cum se poate utiliza sau testa, informațiile oferite. Amintiți-vă că oamenii au două stiluri de gândire: abstract și concret. Cei cu gândirea concretă, au nevoie de mai multe asocieri a informației furnizate ca să o înțeleagă. Eliminați orice confuzie asupra informației transmise.
  La fiecare idee transmisă în informație, reveniți cu explicații alternative cu același scop. Astfel informația va fi însușită prin două exemplificări, metode etc.
  Gândiți-vă că după fiecare idee sau grup de paragrafe “elevul” vă întreabă “de ce?” sau “cum adică?”.

   Cauză / efect – problemă / soluție – informație / exemplu – evaluare critică – neclarități – interogări

  Puteți oferi informația unei persoane care nu este interesată de subiect, apoi întrebați-l ce a reținut sau ce n-a înțeles.

  Foarte mulți oameni nu reușesc să creeze “conexiuni” între informația primită și cunoștiințele existente. De multe ori aceștia pot reține informația dar nu o înțeleg -> “analfabeți funcționali”.
  De cele mai multe ori cei care au astfel de deficiențe renunță la a mai urmări cursul, rezumându-se la ideea că “vindeți un curs prost”, deoarece nu-l înțeleg, chiar dacă dvs. ați creat un curs genial.
  Nu oferiți informații “codificate”
  Oamenii au nevoie să înțeleagă informația ca să o poată asimila.

  Oferiți informația sub formă de iedii, apoi exemplificați.

 • învățarea prin jocuri, simulări, cercetare etc.