fbpx
buyer persona marketing 1 1 » Buyer Persona for Marketing Strategy
buyer persona neuromarketing » Buyer Persona for Marketing Strategy

Să știi care sunt credințele și percepțiile care îi motivează, cum iau decizia sau care sunt trăsăturile de personalitate etc.

asta înseamnă:

Buyer Persona (avatarul clientului)

Procedură de realizare 

1) Cercetare și analiză
Consumatorii
au, în general, anumite caracteristici unice (la nivel individual), dar unele dintre aceste caracteristici (psihografice și demografice) pot fi comune.

2) Caracteristici comune
Aceste caracteristici cumune se grupează în funcție de importanța și necesitatea lor, iar apoi sunt corelate cu serviciul sau produsul vândut.

3) Influențe în procesul de achiziție
În funcție de produse și servicii analizăm procesele de gândire ce pot influența comportamentul consumatorilor.

4) Marketing offline & online
Combinăm toate aceste informații (caracteristici, produse, analize, etc.) cu cerințele esențiale (simple) de marketing și vânzări.

5) Acest mixt de informații adunate împreună cu  formează un profil al consumatorului /clientului ideal – Buyer Persona / Avatarul Clientului.

Uneori, combinațiile pot duce la crearea mai multor avatare de clienți cu caracteristici care nu pot fi grupate împreună (exemple):

 • gândire concretă vs gândire abstractă;
 • achiziții din impuls vs achiziții planificate;
 • stil de comunicare diferit;
 • caracteristici demografice, obiective, scopul achiziției etc.;
Vrei să vezi marketingul dintr-o altă perspectivă?

Ești unic și avem personalități diferite, dar ceva ne unește și ne clasifică în funcție de… ce? Nu, nu-i despre vârstă, sex, demografie sau ce pagini urmărește ori alte criterii banale.
Vrei perspective valide?

Tot, dar absolut tot trebuie să înceapă cu Buyer Persona ?

  pentru predictibilitate și previziune

Nu… Tu alegi.
Dar vei primi cele mai eficiente informații despre:

Reclame eficiente și diferite, în funcție de nevoile, credințele și stilului de gândire al clienților;

Planificarea strategiilor de marketing cu informații cât mai valide, corecte și utile;

Copywriting personalizat, adaptat la stilurile de comunicare comune ale unui grup specific de consumatori;

Persoanele implicate în achiziție: influencerul, navigatorul, search-erul, clientul recurent, etc. și ce trebuie să știi despre aceștia;

Segmentarea clienților în funcție de stilul decizional, de gândire, de obiective, de aspirațiile și de nevoile specifice personale, etc.

software image 3 » Buyer Persona for Marketing Strategy

Cine ia decizia de achiziție a unui produs: cel care-l utilizează, cel care-l cumpără sau cel care-l plătește? (cel care cumpără, nu-i întotdeauna cel care plătește);

Cum să stabilești ce fel de conținut vei folosi în reclamele publicitare (video, texte, imagini, etc.);

Și, cele de mai sus sunt câteva caracteristici, cele mai avansate rămân secrete, dar le primești în analiza Buyer Persona (avatarul clientului).

punctul zero de la care începe orice… până la Succes!

De ce Buyer Persona?

Pentru că te ajută să înțelegi perspectiva consumatorului și cum îl poți face să acționeze mai repede și mai ușor. Cu alte cuvinte: de ce cumpără, cum cumpără, când cumpără și ce urmează după achiziție.

Aici exemplu de profil Buyer Persona pentru rochii de mireasă »

infografic avatarul clientului

Ce pierzi fără Buyer Persona?

 • bani… în reclame din Google cu texte ineficiente care duc la tarife mai mari per click. Și nu-i despre keywords-uri;
 • bani… în videoclipuri publicitare care nu aduc vânzări sau conversii. Și nu-i despre calitatea videoclipului ori engagement;
 • bani… plătiți la marketerii care nu înțeleg prea bine ce vinzi și nu știu cui să vândă. Și nu-i despre profesionalismul lor;
 • bani… investiți în website-uri super personalizate ori prea încărcate de opțiuni. Și clienții nu le doresc și n-au nevoie;
 • bani… investiți în publicitate pe Facebook, deși clienții te caută pe Google ori invers sau mix. Chiar trebuie publicitate peste tot?
 • bani… în oferte, reduceri, cadouri ori gratuități oferite fără rost sau când nu este nevoie. Nu cumpără toți “oferte”!
 • bani… în copywriting pentru website, articole, email-uri, descriere produse, etc. iar clientul nu înțelege. Și nu-i despre prostie;
 • bani… investiți în SEO, bloggeri, vloggeri, ca să fie… Da, ai nevoie, dar de toate? Sau vrei să susții financiar miturile din online?
 • timp… în care vrei să afli “de ce” ori “cum se face” la întrebările despre vânzări, clienți, publicitate, etc. Deși n-ai cum să le știi pe toate!
Advanced Features

Informații incluse în analiza avansată - Buyer Persona

Dacă nevoia este o stare de lipsă a ceva, motivația este impulsul ce determină acțiunea pentru atingerea obiectivelor. Motivele sunt motorul care activează comportamentele umane. Este impulsul de energie ce duce de la nevoie, prin acțiune, la obiectiv.

Cât durează și cât costă?

Profil complet – 249€ (pentru servicii și produse).
Bineînțeles, depinde de caracteristicile produsului sau serviciului vândut, de cerințele pe care doriți, de complexitate, de timpul necesar etc. Uneori finalizăm într-o zi, alteori în câteva zile.

Garantat 100% – informații unice și relevante.
Primești mai mult decât te aștepți!

Comandă Buyer Persona

- Doar dacă te-ai săturat să pierzi bani și vrei campanii de marketing cu vânzări și strategii simple sau complexe, valide și eficiente.
Completează formularul și fii pregătit să înțelegi gândirea și comportamentul consumatorilor.

Articole și informații conexe

Nu găsești astfel de informații la nicio altă agenție de marketing!